Interview met: Best4U Group

Interview met: Best4U Group

best4u

Wat hebben webdesign, media en Extended teams met elkaar te maken? Je kan deze onderwerpen aan elkaar verbinden, maar er is een plek waar dit allemaal samenkomt. De Best4u Group i.c.m. Backstage IT doet niet alleen webdesign en development, maar helpt ook Nederlandse ondernemers het uitbreiden van hun development capaciteit in het buitenland. Zij zetten daar een extended team neer wat volledig door de ondernemer zelf kan worden aangestuurd. Echter zonder al de extra werkzaamheden daaromheen.

Vertel, Emmo, hoe zit de vork in de steel? Emmo Elshof werkt al een lange tijd bij de Best4u Group en vanaf het eerste moment is hij betrokken geweest de start van het bedrijf. Emmo: “Best4u was reeds 2,5/3 jaar bezig toen ik mijn VWO opleiding afronden. Ik deed op dat moment al in de weekenden en avonduren werk voor Best4u maar besloot direct na het behalen van het diploma aan de slag te gaan.”

“Vanaf het eerste moment heb ik meegedraaid en aansturing gegeven aan de verschillende teams en projecten binnen de onderneming. Tijdens de eerste jaren heb ik vooral geholpen om onze workflows goed neer te zetten zodat het niet uitmaakt of onze developers bij ons op kantoor of op een andere locatie (buitenland) zaten. Ik ben in de eerste jaren dus vooral operationeel erg veel bezig geweest en heb daar erg veel van geleerd.”

“Wij hebben zelf geprobeerd onze ontwikkelcapaciteit verder uit te breiden via een extended team oplossing. Hierin hebben we denk ik zeker ook de klassieke beginnersfouten gemaakt. te regelen en we hebben de klassieke fouten gemaakt met outsourcing. Met deze ervaring op zak zijn we nu erg goed in staat andere hier over de do’s en don’ts te adviseren; wat kunnen wij hier van leren en voortaan (voor anderen) voorkomen?”

“Met deze ervaring op zak zijn we nu erg goed in staat andere hier over de do’s en don’ts te adviseren”

“De laatste 4 jaar heb ik de volledige verantwoordelijkheid gekregen over de Best4u Group en ben ik daar als directeur verantwoordelijk voor de gehele productie tak. Daarvandaan is eigenlijk Backstage-IT ontstaan. Samen met mijn broer en zijn compagnon hebben wij dat opgezet. Vervolgens is het idee en concept verder geoptimaliseerd en geprofessionaliseerd.”

Dus Backstage-IT is eigenlijk een plan dat pas later ontstond? “Ja dat klopt. Waar wij met Best4u projectmatig IT projecten als websites, e commerce oplossingen en maatwerk projecten doen is Backstage echt gericht op het neerzetten van extended teams voor bedrijven in Nederland die eigen IT capaciteit intern hebben zitten. Vanuit Moldavië zetten wij met Backstage echt een verlengstuk van zijn ontwikkelteam neer. Backstage-IT een hele andere insteek en ambitie. Onze Moldaafse entiteit heeft dan ook de ambitie om lokaal de beste werkgever van het land te worden. Hierdoor zijn we in staat erg snel aan heel goede IT’ers te komen.”

“Zo werken er ondertussen zo’n 60 collega’s op afstand maar ondanks dat de afstand tussen beide landen zo ruim 2800 km bedraagt, doen wij ons best – en is het ons doel en streven – om zo goed mogelijk voor het personeel daar te zorgen.”

“In tegenstelling tot veel short term opties, gaan wij echt voor de lange termijn relatie. Een echte samenwerking waarbij de werknemer(s) die in Moldavië werken, ook daadwerkelijk deel van de Nederlandse onderneming worden, en niet een “goedkope outsourcing oplossing”. Uiteindelijk moet je daar als klant namelijk geen zorgen over maken. Backstage-IT, en dus eigenlijk ook een beetje Best4u in Moldavië, regelt dat.”

Maar jullie doen vast meer met de Best4u Group binnen Nederland, behalve extended teams neerzetten in Moldavië? Emmo: “Natuurlijk doen wij binnen Nederland ook het een en ander maar dat is meer webdesign en development en niet extended teams. Gemiddeld ontwikkelen wij 5 á 10 website projecten per week. Wij hebben de ambitie hier nog flink in te gaan groeien en vanuit deze hoek zijn wij dus op zoek naar goede kwalitatieve leads en daar helpt Offerte.nl bij.”

“Zelf hebben wij een strak salesproces om deze projecten goed en snel te begeleiden. Een eigen CRM met eigen platform, wat conform een bepaald workflow moet lopen om alles zo strak mogelijk te houden. Zo hebben wij bepaald dat offerte aanvragen bijvoorbeeld binnen 5 minuten opgevolgd moeten worden.”

“Vanwege dit proces kunnen wij snel terugkoppelen wat wel en wat niet werkt voor ons. In de praktijk kunnen wij direct terugkoppeling geven hoe dit proces verloopt (met leads) en waar we dingen kunnen verbeteren. Maar misschien geldt dit ook voor andere klanten van Offerte.nl. Zo werken wij beiden aan ons proces(sen) om te groeien.”

Gestructureerd werken, alles geoptimaliseerd; waar ligt nu nog de groei? Emmo: “Met Best4u streven wij ernaar om bekend te staan als “de snelste webontwikkelaar van Nederland, waar wij binnen 5 werkdagen een WordPress website van a tot z geleverd hebben aan MKB’ers. Hiervoor hebben wij het snelste website ontwikkelproces van Nederland neergezet. De MKB’er hoeft slechts bij aanvang van het project enkele uren te besteden om zijn input goed aan te leveren. Vervolgens doen wij de rest.”

“Als partij moet je er voor open staan om op afstand te kunnen en willen werken”

Ook voor jou de hamvraag: wat heeft de corona crisis jou geleerd tot nu toe geleerd? Emmo: “Vooral toch het belang van het internet, het werken met remote situaties. Dit heeft de afgelopen maanden een gigantische vlucht genomen. Of het nu gaat om een kleine ZZP’er, een MKB’er of multinational, iedereen heeft een aanpassing moeten maken.” “Het laat zien dat remote werken – of dat nu thuis is of 2000 km verderop – belangrijk is en zeker uit te voeren, als je weet hoe je het aan moet pakken. Het belang van je IT omgeving in orde hebben speelt dan ook een grote rol. Het “nieuwe normaal”, het remote of op afstand werken; het nieuwe werken is niet “eng”.

Best4u: https://www.best4u.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *